fredag 25. oktober 2013

Kickbike


 
Her har vi da Fjell og meg med vårt nye leketøy. En kickbike! Tidligere i høst fikk jeg muligheten til å kjøpe en kickbike. Hadde hørt mye positivt om dette når det gjelder å trene opp bikkjer, så håpte at dette kunne være noe for oss. 

 
En kickbike er egentlig en robust sparkesykkel som er beregnet på å få hunder til å dra den. Vi er kanskje ikke helt der enda, for Fjell er ikke akkurat i sitt livs form, så han drar bare de første hundre meterne, så orker han ikke mer. Dessuten har vi bare så vidt prøvd dette vidunderet, så vi er kanskje ikke helt fortrolig med det enda, hverken hunden eller jeg. 

Fikk anbefalt ganske raskt av noen som er mer vant med kickbike enn meg, om å gå til anskaffelse av en god trekksele. Dette gjør at hunden får mer fleksibilitet til å bevege seg, samt at selen gjør at den totale trekk- belastningen ikke gir hunden evt skader. Jeg fikk anbefalt selen NON-STOP av flere og av det lille jeg har sett den i bruk, er jeg veldig fornøyd. Fikk komme inn på dyrebutikken med Fjell, slik at han kunne finne en sele som passet han helt perfekt. Er jo viktig at selen sitter korrekt, ikke henger og slenger og heller ikke at den er for stram.
 
Nå har jeg også snakket med noen som anbefaler snørekjøring strikk for å feste i selen og sykkelen, så får det være neste ting å handle inn. :) I dag da vi prøvde kickbiken, gikk det litt bedre. Fjell er allerede mer konsentrert når hann blir festet til vidunderet og det ser ut som han elsker det. Trillet oss ned en liten bakke i dag. Da fikk vi opp en bra fart og syns tydelig jeg så han smilte :) Men at dette gir et godt treningsgrunnlag og er en effektiv opptrening av kondis og utholdenhet, er jeg ikke i tvil om i det hele tatt. Ser også det geniale i det i forhold til å trene flere hunder, både en og en og ikke minst samtidig. Blir kanskje ikke så mye mer enn en innkjøring på dette nå i høst, men ser frem til vi kan ta fram vidunderet til våren og komme skikkelig i gang med treninga, både Fjell og jeg.
1 kommentar:

  1. Cool grej o säkert superbra träning men det skulle nog inte gå med mine dachser :-)

    SvarSlett