tirsdag 4. juni 2013

Rabarbra- pai



Med så mye rabarbra som vi har, er det bare å bruke det! :) Har bestemt meg for å lage rabarbra-saft i år også, så det er vell bare å planlegge en dag.

Ellers bruker vi å lage rabarbra-grøt og av og til rabarbra- pai.

I dag laget jeg rabarbra- pai. Fant en oppskrift på ei nettside som heter frutimian.no

Oppskriften er kopiert derfra:
http://frutimian.no/2012/06/verdens-beste-rabarbrapai-hvordan-lage-paibunn/

Paibunn175 g hvetemel
1/2 ts sukker
120 g kjøleskapskaldt smør
2–4 ss iskaldt vann
Fyll750 g rabarbra
250 g sukker
2 ss maisenna
Topping125 g hvetemel
50 g brunt sukker
25 g vanlig sukker
1 ts vaniljesukker
100 g smør

Jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke og resultatet ble magisk! Kjempe god pai. Denne blir det å lage flere av. Og for første gang har jeg fått til å lage en veldig flott paibunn, takket være trikset med å kjevle deigen mellom plast. Jeg er jo ikke den bakeren som baker mest, så derfor har jeg aldri hørt om det trikset før. :)

Da lillebror på 4mnd våknet nå mens jeg skulle blogge, får du gå inn på nettsiden selv og lese fremgangsmåten. ;) Anbefaler nettsiden frutimian på det varmeste. Mange flotte oppskrifter her.

2 kommentarer:

  1. Vi har mycket rabarber med, ska också göra paj imorgon då valpköpare kommer o väljer första hanen

    SvarSlett
  2. Rabarbra-pai er bare så godt! Jeg er nødt til å få tak i et par rabarbraplanter som jeg kan ha i hagen min! :-)

    SvarSlett