mandag 23. januar 2012

Vinterdvale


Selv om vi er en del ut å jakter sånn innimellom, er det ikke så mye som skjer. Føler at januar og februar er ei tid på året da jeg kunne ha gått i dvale. Dyra liker seg best inne nå for tida. Det begynner å bli ganske kaldt nå, det har det faktisk ikke vært enda denne vinteren. Og godt er egentlig det. Jeg syns det er alt for kaldt allerede og syns ikke det er greit at det meldes om at sibir-kulda er på vei innover landet. Det betyr kalde vinder fra sibir og grader ned mot 20-30 minus. Brrrrrrr....... Håper kulda snur eller holder seg langt unna meg!

Ellers har vi vannkopper her i huset. Merker ingen forskjell på prinsessa, annet enn at det er kjedelig å være sammen med mamma i flere dager. Oppfinnsomheten får fritt spillerom, noe som ikke er så snedig bestandig, men.

Sally har vist en jaktlyst som nesten er for mye av det gode. Hun ble sluppet noen hundre meter fra huset vårt og fikk los etter ei lita stund. Hans Marius som var sammen med henne denne dagen, gikk hjem da det ble mørkt. Hun ignorerte alt av plystring og roping. Etter 9timer, eller nesten 10timer flygende rundt etter haren, ble hun lei nok til å komme hjem. Da syns hun det var godt at matmor og matfar slapp henne inn til pleddet sitt. Der ble hun liggende. Denne episoden viser at det bor en del jaktlyst i Sally, noe som er kjempe gøy og veldig bra! Men jeg syns samtidig at hun kunne kansjke ha gidd seg etter 6timer når hun ble fløyta inn. Jaja. Hun har vært sånn en gang før også. Det var noen hundre meter unna hjemmet det også. Kanskje hun begynner å forstå at når hun er på "hjemmebane" så kommer hun seg jo hjem til slutt allikevell?? For hvis vi må kjøre bil til jaktstedet, så er hun veldig lydhør når vi har tenkt oss hjem.

Vet jeg ikke blogger så mye om Fjell. Men han har det bra! Siden Sally får løpe endel på jakt, så får hun ikke trimme så mye lengre. Må prøve å balansere hennes aktivitetsnivå litt, for hun er jo relativt ung enda. Derfor får Fjell flere trimturer alene med meg. Det tror jeg han setter stor pris på. Dessuten er han utrolig vakker med vinterpelsen! Stor, kraftig, maskulin og blank og fin. :) En skikkelig kjekkas. :) Skal ta bilde av han senere... Jeg er jo tross alt i en liten dvale for tida, så jeg kan jo ikke gjøre så mye på samme tid..

3 kommentarer:

 1. Härlig bild på de tre där de ligger! Här blir det nästan ingen jakt alls nu, så jag har redan börjat längta till hösten igen ;))

  SvarSlett
 2. En fin bild på dem. Tycker Sally påminner om Tyra. Hon vill ju inte komma heller. Det är en nackdel på drevproven då poängen inte blir så bra där. Vi har nu minusgrader -3 och snön kommer ligga kvar. Det skall bli kallare i södra Sverige med. Men brrr vad kallt du kommer att få.

  SvarSlett
 3. Flotte hunder, men jeg falt pladask for katten (det gjør jeg alltid).
  Fint å se dem.
  Ha en god kveld både folk og dyr.

  SvarSlett