tirsdag 31. januar 2012

Skinkebrød

Det kommer stadig nye ting som blir "trendy" i blogg-verden. Jeg har nå prøvd meg på noe som "alle" baker for tida, og det er noe som heter Skinkebrød.

Og her i huset ble det suksess! Det var faktisk veldig godt! Og her er oppskrifta, som jeg har fått av noen bekjente. Faktisk skrevet på papir med blyant og ikke funnet på internett fra min side. :)

Deig:
25 gr gjær
2 dl vann
1 stk egg
2 ss olje
0,5 ts salt
300 gr hvetemel

Fyll:
200 gr kokt skinke i terninger
125 gr cheddar, revet
1 dl purre i tynne ringer
1 ts timian
1 ss sur/søt sennep

Fremgangsmåte:
Rør gjæren ut i lunkent vann.
Tilsett egg, olje, salt og det meste av melet.
Rør deigen smidig, den skal ikke være for fast. Dekk til og la heve godt opp.

Kjevle deigen ut til en avlangfirkant på ca 30x40 cm. Fordel kjøttet, revet ost, purre, sennep og timian utover deigen. Rull sammen som en rullekake. Legg den som en krans på stekeovnsplaten. La heve godt.

Pensle den med egg og dryss på sesamfrø. Stek ved 200 C i ca 30 minutter. Avkjøl litt og server.

1 kommentar:

  1. Takk for oppskriften snille du! Djeeeezes den ser god ut, og skal absolutt prøves. Kanskje allerede til helga ;o)

    SvarSlett