mandag 9. januar 2012

Nytt harefall for Sally

På søndag dro vi (4 jegere) + Sally på harejakt. Planen var å slippe et sted som "gutta" hadde jaktet hare på før i tida. Da vi kom dit, viste det seg at vi nesten ikke trengte å gå ut av bilen en gang. Så Sally ble sluppet på fersksporet som kryssa veien og vi 2beinte fant fram kaffekoppen og sto lettere hennslengt ved bilene. Plutselig kommer det en hare som et prosjektil ut av skogen. I det ene øyeblikket var den der, i det andre ikke. Tror vi skulle vært filmet akkurat da. :)

Samtidig som haren kom løpende over veien, var Sally et godt stykke inn i skogen å arbeidet på foten. Hun kom da tilbake etterhvert, og det var tydelig at hun visste hva hun lette etter. Hun forholdt seg taus og prøvde å finne ut av hva haren egentlig hadde holdt på med. Det var ikke så lett etter haren sitt tigersprang over veien. Tilslutt fikk hun litt hjelp og hun var på sporet igjen. Etter utrolig mye venting starta faktisk losen. Tydelig hun var langt etter, for hun var meget sparsommelig med bjeffinga. Den ene posten (vi sto ikke bare ved bilene og drakk kaffe...) fikk de veldig nære, uten å se noe som helst. Kort fortalt ble det ikke mer av dette og vi dro til et annet sted, der vi har vært mye.

Der ble det uttelling! En hare ble fellt for Sally og hennes tredje i karieren ble et faktum. Sally ble liggende ganske langt etter denne haren. Hun hadde en intens losføring i starten, men jo lengre bak hun kom jo mer sparsommelig ble hun, akkurat som på den første losen denne dagen. Det er mye snø i området det ble jaktet på, så det var nok litt av årsaken. Men hun fortsatte nå å lose og fikk tilslutt premien sin.

4 kommentarer:

  1. Se der ja! Enda en har shø. Kjmepeflott jobba av Sallyjenta! Bra det er mange gode tilbud på frysebokser på nyåret, for nå må det snart investeres ;o))

    SvarSlett
  2. Stort grattis til Er!! Jag hoppas vi får skjuta för Ayla snart. VI har ju bara till sista januari att jaga rådjur.

    SvarSlett