tirsdag 31. mai 2011

Elsker å bo på bygda

Å bo på bygda betyr at en får være i nærkontakt med naturen. Denne rådyrbukken sto plutselig få meter fra plena vår på senkvelden 17.mai. Bilde ble tatt gjennom stuevinduet.

Her ser dere at han var egentlig på tur til å springe over plena vår.
Huset i skogen! Dette bildet gir jo virkelig inntrykk av at vi bor i skogen. :)
En annen fordel med å bo på bygda er at turmulighetene er overalt. For å nå toppen av dette lille "fjellet" kan jeg bare gå ut av stuedøra, så er jeg umiddelbart inn på rett vei.
Et bilde av <3 bygda mi <3 på en av trimturene mine med Fjell.
Et annet bilde tatt fra et annet sted, men på samme turen.
Å få være så heldig å vokse opp på bygda gir gode muligheter for å utnytte naturen, som gir mange gode opplevelser. Er det en ting jeg savner, nå som småbarnstida setter preg over oss, så er det å ta en impuls- fisketur på en fin vår- sommer kveld. Men når Maria blir større, kan hun gjerne få være med å se hvor deilig det er å bo på bygda! :)

torsdag 19. mai 2011

Ikke helt fornøyd, nei........

Men matfar, da. Hvorfor gjør du dette mot meg???????????
På søndag våkna jeg i halv 7 tia av at ei lita tuppe var så fornøyd, hun hadde nemlig fått til å slippe ut Fjell, han var jo tissetrengt, mente tuppa.. Mor sjøl, mæ!, ble ikke så fornøyd.

En jämthund på rømmen er ikke artig. Mye jakthormoner i blodet også er han ganske stor, så han kan nok skremme mange selv om han er en avbalansert hund ellers.

Men han kom da til rette tilslutt. Oppdaga fort at han hadde rulla seg i frau. Altså kuskjit... Da må det bades. Og det passet Fjell veldig dårlig da han faktisk er veldig redd vann. Så tøff ellers, men vann, nei det er ikke bra i det hele tatt. Fjell sin måte å bade på er å gå til det kommer vann sånn ca opp til buken, da snur han og går på land igjen. :)
Ser ut som han bebreider HM for dette.. Fulgte han med blikket hele tida, det var jo HM som dusja han, nemlig. :) Var vell redd for at det skulle bli en ny runde dusjing.

lørdag 14. mai 2011

Sally på sin første utstilling

I dag var vi på Sally sin første hundeutstilling. Hun ble BIR (Best i rasen) valp og kom seg videre til gruppefinalen. Akkurat det var ikke så vanskelig, for hun var den eneste Haldenstøveren og den eneste påmeldte hunden i gruppe 6/4. Derfor ble hun plassert sammen men gruppe 3, terriere, under gruppefinalen. Det gikk ikke helt bra, for da hoppa ho mer enn hun trava.
Her er vi i fint trav første gangen vi var inn i ringen. Men vi er utrolig fornøyde med kritikken hun fikk. :)
Kritikkskjema for Sally: Haldenstøver Tispevalp, 4- 6 mnd - Vakkert hode og uttrykk- God over og underlinje- gode vinkler foran og bak- Gode tegninger- Beveger seg m/godt steg fra siden- Beveger seg m/godt steg bakfra og foran - Vakker helhet- trivelig temperament og velvist.
Må le litt av den siste kommentaren, for det vet jeg at hun egentlig ikke ble.... :) Men Sally har jo iikke gjort dette før, og selv om jeg har fått litt erfaring gjennom Fjell, vet jeg at vi har veldig mye å jobbe mot. Så nå gleder jeg meg til hun blir 9mnd og kan stilles på "vanlige" utstillinger.

Banan split kake

Skulle få noen gjester på besøk i anledning en bursdag, og gikk inn på www.detsoteliv.no for å finne noe jeg aldri har baka før. Kom inn på iskaker og tenkte at dette må jeg prøve. Jeg valgte tilslutt, etter veldig liten betenkningstid, Banansplit iskake :)

En bit av det ferdige resultatet. Denne kaka kan virkelig anbefales!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Her har jeg for første gang i mitt liv (faktisk helt sant...) delt egg, eggeplomme for seg og eggehvite for seg. Jubelen sto i taket da jeg greide det. :) Jada... Vet jeg er gaaaaaaal. Men jeg er ingen bakemester harepus, er heller den udugelige assistenten som forbytter pepper med sukker, eller hvordan den historia var nå igjen.. :)
Og for første gang i mitt liv laga jeg marengsbunn. Og det gikk faktisk helt bra, var nok en veldig god beskrivelse på oppskrifta.
Oppå marengsbunnen legges bananer, deretter tress- is, før pisket krem med litt melis legges på toppen. Så var det bare å pynte litt med det en måtte ha for hånden. :)
Her er det bare å begynne å pynte. Først marengsbunn, så banan, så is og til slutt krem. :) NAM NAM!!!!!!!
For oppskriften, gå til www.detsoteliv.no, velg kategorien iskaker, og du finner Banana split kaka som en av de første oppskriftene. :)

fredag 13. mai 2011

Noen bilder av Fugler

Kråke. En kjedelig fugl i utgangspunktet, men jeg syns dette bildet ble litt artig.

Ellers tok jeg bilde av to fugler her på tidlig våren, som jeg ikke hadde noe kjennskap til. Derfor måtte jeg fram med fugleboka.
Dette er mest sannsynlig en hanne av arten Grankorsnebb.

Og etter litt fundering er denne fuglen mest sannsynlig en hunn av den samme arten, nemlig Grankorsnebb.
Dette bildet viser da Dompap. Syns de er veldig fine og de er hyggelige å ha på fuglebrettet. Det har begynt å tatt seg opp med dompap igjen. Da vi flytta hit, var det ingen å se. I vinter har det tatt helt av og det har vært flere dompap par å se samtidig. :)