fredag 4. november 2011

Sally i farta og med los


Har vært noen turer ute nå den siste uka med Sally. Elgjakta er ferdig og Sally har masse energi som skal ut. Den første dagen gikk Sally og jeg for å se om harepusen kunne lures ut. Jeg orket ikke gå så langt, så vi gikk ca 500 meter oppom huset vårt. Fikk koblet på henne GPS halsreima og slapp henne løs. Det er første gang med GPS for henne, for tidligere har hun kun vært interessert i å tygge antenna i stykker. Heldigvis ferdig med denne tyggeperioden nå og morroa kunne starte. Kan ikke si at hun var så veldig ivrig i starten på å ut å søke etter hare, hun sprang mest rundt meg som en gal. Etter hvert ble hun mer selvstendig og kontrolert og dro på lengre runder. Etter 2 timer unner furua mi med ulike blader for å lese i (måtte jo ha noe å finne på), så begynte losen!

Jeg satt akkurat da å leste om mørning av kjøtt i et jaktblad da losen kom igang. Jeg la fra meg bladet og så på GPSen at hun var ca 250 meter unna meg, litt høyere opp i terrenget. Losen var veldig hakkete. Et bjeff nå og et bjeff da, det hele varte i ca 15 minutter og i følge GPSen sprang hun i sirkler og virret rundt på et relativt lite området. Jeg dro derfor den konklusjonen at dette måtte være harepus. :) Så fikk hun tap. Da fant hun baksporet sitt med en gang og kom direkte til meg og la seg ned for å ødelegge et par kvister istedenfor. Da gikk vi hjem, veldig fornøyde. Må vell si at hadde det ikke vært for ørene så hadde vell smilet gått helt i rundt.... :)

Hvor mange harejegere har med katta si til skogs da?? Hehe. Ble rimelig forbanda da Sally og jeg hadde kommet noen 100 meter hjemme fra og oppdaga at Balder kom settende etter oss. Tenkte at han stoppa når vi skulle gå ut på myra, men nei da.. Han syns ikke at den blaute myra var så veldig stas, så han havna oppi et tre tilslutt. Der satt han til vi gikk hjem og fikk lokket han ned fra treet. Tenkte at betegnelsen skogskatt fikk en ny betydning. :)

3 kommentarer:

  1. Trevligt att läsa dina äventyr med hundarna. Jag vet hur det är...bättre tur nästa gång.

    SvarSlett
  2. Tack för gratulationen för Tyra. Kollade på Google Map var du bor. Är det norr om Tronheim? Tyra är från Rindalsskogen. Det är det längsta norrut i Norge jag varit.

    SvarSlett
  3. Ja, blir en del mil nord for Trondheim ja. Kjempe arti at det ble premie på Tyra. :) Drømmer om å kunne gå jaktprøver selv, med Sally, men det er det nok lenge til. :)

    SvarSlett