fredag 18. november 2011

Sally er 1 år

Mitt "Himmelske" bidrag på bloggen til Petunia er denne gangen Haldenstøveren Sally.

Dette bildet tok jeg i forrige uke. Sally og jeg var i skogen for å se om haren ville på beina. Det ble en liten los og verdigfull skogstrening. Vi var ute før sola sto opp, så vi fikk med oss en utrolig fin soloppgang.

I morgen, Lørdag, blir Sally 1 år. Det er litt rart at den lille valpen plutselig har blitt en flott unghund. I løpet av Sally sitt første leveår har hun overbevist meg om at Haldenstøver er en hunderase som jeg har lyst til å ha resten av livet. Haldenstøver er i mine øyne en perfekt hund for de som driver med harejakt, så jeg syns det er veldig synd at denne rasen ikke er av de helt store harehundene og den trenger virkelig et løft for å kunne føres videre. Rasen er kjent for å være trivelige familiehunder som ofte blir veldig hengivne til eierne sine. De er også kjent for å ha et hærlig gemytt. Mitt inntrykk er også at de fungerer bra til det de er tenkt til, nemlig harejakt (evt jakt på rev etc). Og jeg gleder meg som en unge til Sally gjør en så bra jobb at den første haren kan felles. Når det er sagt så vet jeg at det kan bli ei god stund til, for Sally er jo ganske ung og rimelig uerfaren enda. :) Sammen med sin eier :)

Jämthunden Fjell var 3 år da Sally kom i hus. Han måtte ha noen uker på seg for å forstå vitsen med det lille vesenet som knabba både leker og mat og som fikk så mye mer oppmerksomhet enn han. Selv om han ikke var helt overbevist over at vi trengte en hund til, så var han vennligheten selv og utrolig tålmodig, så det gikk bra fra første stund.

Selv om Haldenstøveren er utrydningstrua så vil jeg presisere at dette er ikke en hund for hvem som helst. Haldenstøveren er en jakthund og må brukes som dette. Den brukes som sagt mest som harehund. Jeg håper virkelig at flere harejegere etter vært vil få øynene opp for denne flotte, Norske hunden, slik at den kan vokse som rase.

7 kommentarer:

 1. For en herlig morgen i solen.

  Når vi snakker om raser, forstår jeg deg godt.
  Nå har vi ikke hund, men katter.
  Begge er Manx.
  De som stort sett er haleløse, kan mjauve lydløst, er veldig hengivne og samtidig de beste til å fange mus etc (de spiser musene) og så klatrer de rett opp og ned av trær og telefonstolper.

  Forstår veldig godt der vil ta vare på den flotte hunderasen dere har.
  Håper dere lykkes.

  God helg

  SvarSlett
 2. Gratis till Sally! Hon ser jättefin ut. Vi har ju lite andra stövare i Sverige. Hoppas du får en hare snart för henne.Imorgon är det ut på rådjursjakt och vi hoppas får ett rådjur till Ayla. Vi är 6 skyttar så det borde gå.

  SvarSlett
 3. Nydelig støver. :-) Lykke til på jakt med henne. Flott innlegg om -åringen. Gratulerer med dagen, Sally!

  Klem

  SvarSlett
 4. UNderbar hund :)
  å missa nu inte.....

  S
  A
  T
  U
  R
  D
  A
  Y

  S
  H
  O
  W

  O
  F
  F

  De e kul :)
  VÄLKOMMEN
  Håkan

  SvarSlett
 5. Det var en flott hjåsåbikkje som de sier i Telemark (smiler)
  Takk for at du tar vare på en truet art.
  Ha en fin helg

  SvarSlett
 6. Nå for en søt hund :0) Herlige bilder :0)

  SvarSlett