torsdag 15. september 2011

Viltgryte

Dette er en viltgryte som smaker fortreffelig!
1 pose Jegergryte fra Toro (Bruk seterrømme!! Og kraften som blir til overs når kjøttet steker)
ca 500 g elgkjøtt
ca 250 g sopp
Rosenkål
Tyttebærsyltetøy
Tilbehør; ris eller fløtegratinerte poteter, evt rundstykker ol


- Skjær kjøttet i terninger. Stek kjøttet og ta av evt væske i et litersmål. Væsken/ kraften brukes som en del av den totale væskemengden som skal være i jegergryta. Vi bytta også ut litt av vannet med fløte. Bruk seterrømme for mer smak.
- Kok opp jegergryta som annvist
- Skjær soppen i passe biter (All type sopp kan brukes, men kantareller setter nok prikken over i'en. I gryta som er avbildet er det sjampinjonger som er brukt). Denne gangen stekte vi ikke soppen på forhånd, men lot den koke ferdig sammen med gryta.
- Ha i kjøttet mot slutten av koketiden
- Vi hadde fløtegratinerte poteter og hvitløksbaguetter som tilbehør, samt rosenkål og tyttebærsyltetøy!!!!

4 kommentarer:

  1. Låter gott! Det får vi prova. Blir nog mer kantareller i helgen. Det finns mer. Nu har jag tid i helgen att plocka.

    SvarSlett
  2. Nydelig godt :) God tur i skogen på jakt etter kantareller. Her skal vi mest sannsynlig ut å se om jämthunden får noen los. Bare 9 dager igjen til elgjakta begynner her i Norge :)

    SvarSlett
  3. Beautiful blog, lovely animals, yummy food =)

    SvarSlett
  4. Nammmmnamm, og takk for tipset! Og dermed har du løst "haupina" mi med å finn ut ka vi ska server på Lykkebo på lørdagskveill'n. Det bli Viltgryte :o))

    God helg t deg og dine! Vi dates på mandag ;o)

    SvarSlett