tirsdag 13. september 2011

Kantareller, tyttebær og blåbær

Her ser du et bilde av resultatet av min tur i skogen på leting etter kantareller. Må si det ble veldig så suksessfullt. Siv, søstra mi, var også med å ho plokka flere enn meg. Det ble mange timer rensking og forvelling, men det ble glemt allerede et par dager etter da det ble middag med egenplukka kantareller til. Nydelig!
Siv var også med da jeg ønsket å på bærtur. Tyttebær var det massevis av! Så plokka noen liter av det og har trua på at det skal bli syltetøy etter hvert. Blåbæra var desverre for meg ferdig med sesongen. Men det ble da litt blåbær også.
Ang. kantarellene så måtte jeg google litt før jeg fant en metode som gjorde at jeg kunne legge de i fryseren. Valgte en metode som gikk ut på å tørke de i stekeovn. Men mange koker vell kantarellene også. Ikke så enkelt dette for en som aldri har plokka kantareller før :) Men det er definitivt ikke siste gang!!

2 kommentarer:

  1. Jag har plockat tills nu ca 60 kg kantareller. Du rensar dem och förväller dem. Lägg i vatten med lite salt. Låt nästan koka upp de skall bara bli hettade några minuter. Häll av vatten och låt svalna. Lägg i påsar och frys. När du sedan steker dem låt de då stå på svag värme och liksom steka bort vattnet.

    SvarSlett
  2. 60 kg??!!! Wow. Det var nok litt mer enn hva jeg har fått til :) Tusen takk for tipset! Det må prøves ut neste gang.

    SvarSlett