onsdag 15. juni 2011

Leser om Harejakt med drivende hund

Et slikt bilder som dette, syns jeg gir en god stemningsfølelse når jeg sitter her å leser om jakt. Et slikt bilde gir mange assosiasjoner; både til vær og vind, spenningen som ligger hos jegerne på starten av dagen og uansett hvordan jakt- dagen blir, viser dette bildet at en har opplevd noe spesielt som ofte sitter igjen etter turer i skog og mark; man har vært i "moder-landets" frie natur!!!

Sitter her å leser et hefte om Harejakt med drivende hund. Heftet er skrevet i samarbeid mellom Norsk Kennel Klubb, Norges Jeger og FiskeForbund og Norske Harehundklubbers forbund. Et fryktelig snedig verktøy for den uerfarne og lite opplyste harejegern som jeg er.... :) Kan Varmt anbefale dette heftet til andre som er uerfarne.For det har seg jo slik at det bor jo en harehund på 7mnd i dette huset og værtfall 1 av 2 jegere har 0 erfaring med denne jaktformen.

Har prøvd å tillegge meg en del kunnskap her og der, og snapper opp ganske mye. Men blir så forvirra av alle disse begrepene... Men prøver nå værtfall og lære noe, da..Å mens jeg leser tenker jeg på de fine dagene jeg hittil i livet har fått bruke på jakt med hund. Selv om det da er elgjakt med løshund... Men det er noe eget å kunne observere en lykkelig hund i sitt rette element.
Her har vi et bilde av Fjell i 2009. Han kjenner nok den gode lukta av elg komme snikende.. Jeg bruker også å bli litt fasinert av at den første snøen kommer som regel under jakta.. Blir like overraska hver gang og den snøen kan virkelig få en postjeger til å tenke mange negative tanker i løpet av en dag, men som regel gjør jo snøen at landskapet blir magisk også.
Fikk jaktblodet til å bruse litt nå, kjenner jeg. :) Å det må vell bare ses på som positivt! Har også en hagle på handa som jeg egentlig har bestemt meg for å kjøpe. Skal bare se på den først, noe jeg har snakka om leeeeeeeeeeeeeenge. Alt for lenge. Den er kanskje solgt, hva vet jeg.. Så får vell bare sette i gang nå, for det er jaggu ikke lenge til september.. Jeg er ingen habil hagleskyter heller, så det må nok til mange runder trening. Men ser kanskje ikke for meg at Sally kommer til å være noen topphund akkurat denne høsten da..

Jeg får se på det som et lite prosjekt for meg og Sally dette.. Bli gode harejegere sammen. Og da må vi vell bare trene da.... Har jo full forståelse for at det å jage inn en unghund ikke er lett, det er faktisk ganske mye arbeid. Å når jegern i tillegg er så uerfaren som meg, skal det vell mye mer- arbeid til for at vi skal lykkes. Så det viktigste får vell være å tenke på at jeg og Sally uansett får mange timer med herlig natur i "minnebanken".

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar