mandag 31. januar 2011

Laksegryte


Her kommer det en oppskrift på Laksegryte. Det er kjempe godt og Maria stor-elsker det. Og det gjelder oss voksne også. Det som er så greit med denne gryta, er at en kan lage sin egen vri og det fins ingen fasit på hvordan en lager den- for den blir god uansett. :)
1 pk ferdig tinet Laksefilè (Slike "blokker" som er vakumpakket og delt opp i 4 biter, jeg liker best Findus sin med blant annet sitronpepper)
2 poser med fiskesaus, helst Hollandaise (kan også bruke vanlig, hvit saus eller andre fiskesauser)
1 brokkoli
5 store gulrøtter
1 løk
1 rød paprika
Potet
1. Rens, vask og kok gulrøtter og brokkoli møre (gulrøtter ca 7- 10 min og brokkoli ca 5 min)
2. Når brokkolien og gulrota er kokt møre så er det viktig å renne av vannet godt, i et "dørslag"
3. Kutt løk og paprika
4. Kok ferdig sausen, ha ca 1 dl mindre væske i, slik at den blir tykk
5. Når sausen er ferdig kokt så ha i løk og paprika, bland godt så det blir jevnt fordelt blant sausen i kasserollen.
6. Ta av skinnet på laksen og evt del opp filèene ("blokkene") i mindre biter
7. Legg laksen i ei smurt ildfast form
8. Ha brokkoli og gulrot over laksen.
9. Tilslutt heller du over sausen som også inneholder løk og paprika
10. Stek i ovnen. (En skal egentlig følge steketiden som står på laksepakken, men da syns jeg ofte fisken blir rå. Derfor bruker vi å steke på 200 grader i ca 25 min)
Velbekomme!!

1 kommentar:

  1. NAMMMMMMMMMM, og takk for middagstipsen! Den skal sannelig testes ut allerede denne uka. Er så ubeskrivelig lei av fiskepinner og fiskegrateng. Men noe fisk må man jo ha liksom...

    Flere middagstips motaes med stooor takk ;o)

    Snakkes på fredag! Da skal vo kose oss da ;o)

    Klem

    SvarSlett