fredag 5. november 2010

Hage forandring


En av mine hagedrømmer er drivhus og en passe stor "kjøkkenhage" med grønnsaker og diverse spiselig. Og nå i høst så gjorde vi alvor av disse planene og begynte det møysommelige arbeidet. På bildet over ser dere det "halv ferdige" resultatet. Vi hadde et passe stort område på tomta vår som så slik ut:

Ikke var det spesielt vakkert og jeg syns dette området ødela mye av inntrykket av tomta vår og det var ikke med på å gi noe ryddigere inntrykk av vår smårotete hage.

Men med hjelp av en lånt ljå og vår "gresstrimmer" fikk vi bukt med det meter høye ugresset på et par dager. Etter at gresset var slått, flyttet vi det til komposten vår med firhjuling og henger. Det ble noen lass for å si det sånn! Å jeg fikk virkelig trent på å rygge med henger.. Egentlig syns jeg det var vanskeligere med firhjuling enn med bil...
Etter mye arbeid med å rake og plukke stein fikk vi endelig til å plante plenfrø. Det var også et møysommelig arbeid. Men plutselig hadde vi fått til området som vi vil ha det, og det ga oss en kjempe god følelse!! Nederst mot veien sådde vi ikke plen, for der skal det dyrkes frem poteter, gulrøtter og evt andre godsaker. Våre bærbusker skal også flyttes til dette området og vi har et drivhus stående et annet sted som vi skal flytte til oss! :) Men det blir til neste sommer. :)
Det første treet ble også plantet. Det er et epletre som jeg fikk i gave av min svigermor for å bli ferdig med utdanninga! :) Håper det overlever sitt første år her i det kalde nord..

1 kommentar:

  1. Det aller beste i hele verden er seriøst å ha sin egen grønnsakshage og sitt eget krydderutvalg i hagen..
    Jeg dagdrømmer om å skaffe meg det! :)

    SvarSlett