søndag 7. mars 2010

Isfiske

På lørdag var vi å fisket på isen. Det ble 3 timer i -8 grader og 3 fisk. Vi hadde kledd oss godt, men ble litt frosne etterhvert. Det som er kaldest er å få fisk, for da må hanskene av ei lita stund. Det går ganske fort å få svært frosne fingre... Faktisk er det "godt" å vaske fingrene i hullet etterpå, for vannet er faktisk varmere enn lufta..

Fiskene var 2 ørreter, fine fisker som var minst 500g, vi tror kanskje de må ha vært rundt 600g begge to. De var jevnstore og var feite, desverre ikke så veldig bra kjøtt på de. Den tredje fisken var ei lita rør. Vi glemte selvsagt vekta hjemme, så vektberegningen er gjort på litt synsing og øyemål, samt erfaring. :) Da vi kom hjem veide vi de ferdig oppgjort og uten hodet, noe som gjør at vi er temmelig sikre på at de var over 500g hver.

Vi hadde med Fjell også, og han stor koste seg. Vi hadde med kjettingen til han, borret isboret ned et stykke i isen og satte han fast der. Genialt. :) Vi hadde med en sekk med ved og hadde bål og grillet pølse. Det ble bare ei lita ubetydelig grop på isen etter bålet, og isen var veldig tykk, hele boret forsvant da vi laget hullene. Så ingen fare med at vi hadde ramla gjennom, nei. Kameraet ble selvfølgelig igjen hjemmet....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar