torsdag 25. mars 2010

Granium- avleggere


Jeg sitter å skriver på Bachlor- oppgaven min for tiden, noe som kan være ganske frustrerende. Derfor kom jeg plutselig på at jeg skulle beskjære Graniumen min. Jeg fikk den i fjor til påske av min svigermor, som hadde tatt avleggere fra en eldgammel granium fra danmark. :) På bildet ovenfor er det ferdige resultatet, 8 avleggere samlet i ei krukke med vann, slik at de kan begynne å røte seg.

Dette er den opprinnelige Graniumen min, helt ribbet... Jeg håper jeg ikke klippet den for langt ned, slik at den dør i stede for å komme med nye greiner.. Jeg er ikke så flink til dette, for jeg har aldri prøvd det på Granium før. Og når jeg hadde begynt å klippet, å skulle sette avleggerne i vann, oppdaget jeg at jeg kun hadde krukker med hull i botn... Det er dumt når avleggerne skal stå konstant i vann for å røte seg. Derfor tok jeg aluminiumsfolie å la i bunnen, tanken var at det skulle fungere som ei "krukke" å hindre lekasje.

Men lekasje ble det. Derfor tok jeg å satte krukka inni en helt vanlig brødpose, og formet til posen slik at den passet krukka. Og jeg skal hilse å si at den ble tett!!

Jeg klippet bort posen som ble til overs, slik at krukka sto stødig nede i pyntekrukka.
Da jeg beskjærte, klippet jeg først ned hele blomsten, som jeg la på kjøkkenbenken. Deretter klippet jeg det jeg tror er nye skudd. Det vises kanskje ikke på bildet, men til venstre for saksa er stengelen lyse grønn og på høyre side er den mørke grønn. Ca der jeg har saksa, er det tydelig et ledd. Jeg klippet inntil dette leddet og så satte jeg stilken med det som forhåpentligvis skal bli en ny blomst, oppi krukka med vann. Nå er det bare å vente og vente og vente og vente.
PS: Jeg har tatt opp Georginer- røttene også- for ca 14 dager siden. De har ikke kommet opp med ny- skudd enda. Så her sitter jeg å venter på det også. :)

1 kommentar:

  1. Jeg synes du er flink til å finne løsninger;)) Lykke til med granium-avleggerne! Og lykke til med bachelor-oppgave også..strevsomt å konsentrer seg om slikt, så jeg skjønner godt at tankene dine kan vandre til en granium...
    Første gang ejg besøker bloggen din, men her inne var det trivelig!
    God påske!

    SvarSlett