tirsdag 4. august 2009

Knaill helg oppi Holmtjønnbua


På lørdag pakka vi sekken og plasserte Maria hos mormor, for så å innta fjellet. Helt siden Hans Marius og jeg ble i lag har vi snakket om en slik tur, og endelig klaffet det! Målet vårt var å fiske på fjellet og sove i Holmtjønnbua. Bua ser du ovenfor. Passe stor for to voksne og en stor hund. :) Bua er åpen for alle og eies av Statskog.

Vi gikk giltmarkveien til Midtfjellsteinen og så til Aassvedrossåsen. Der var det en aldeles NYYYYDELIG utsikt, faktisk verdt blodslitet med å komme opp dit. Bak Hans Marius ser du innsjøen Gilten.
Kondis og kroppsstyrke er jo noe som har forfalt veldig de siste årene, så det var deilig å ta en pust i bakken. På bildet ovenfor ser dere Fjell har på seg kløvet. Vi brukte fiskevekta for å se hvor tung kløvet ble, og Fjell bar 6 kg innover og ca det samme på hjemveien. Når formen ikke er på topp så utgjør det en vesentlig forskjell for oss to beinte også.

Selv om Fjell syns det er stas å bruke kløv, syns han det er godt med en pust i bakken uten også.. Syns dette bilde ble bra, jeg. Staselig kar i sitt rette element.

Tilsammen fisket vi i 6 forskjellige "tjønne" (les: fjellvann) og vi fikk fisk i 3 av dem. Tilsammen ble det 9 fisker, der den største var 400 g. Selv om fiskene ikke er så store, så spreller de godt og lager mye adrenalin og positiv energi i våre fiskegalekropper. HÆRREGUD! Det er så deilig å få fiske og få gå i fjellet. Hadde nesten glemt hvor deilig det kan være. Ingen TV, ingen Internett forbindelse, fred og ro og bare seg selv å tenke på. Kan man få det bedre??

Og hadde vår kjære jämte kunnet snakke, så hadde han formidlet bare gode ord han også. Aktivitet og full oppmerksomhet hele tida, ingen katt og ingen unge og konkurere mot. Han har stooooorkost seg! Og det er også deilig for en hundeeiers- hjerte og se at hunden trives. Spesielt når samvittigheten gnager ellers i hverdagen (Hvis noen reagerer på at vi har hatt hunden oppi senga i ei hytte ment for alle, så skulle du sett resten av renholdet der oppe...)

Her ser dere en bit av Holmtjønna. Vi fikk 3 fisker her, men de er ikke så fine. De er hvite i kjøtte og det aller værste: De har mark. Det er mye måse som hekker her (helt utrolig hvor langt inne på fjelle man kan finne måse) og det gjør vell ikke saken noe bedre. Vi så 4 voksne måser og 6 måsunger, men det er antagelig maaange flere.

Denne fisken er fra Holmtjønna.
Så av de 9 fiskene ble 1 laget som kveldsmat. Og det ble kjempe godt! Hadde med krydder selv og fikk laget et bra måltid. Det ble noe rester og de tok Hans Marius og la på et fat som han satte på bordet. Tanken var at Fjell skulle få det til frokost neste dag, da han hadde spist nok mat denne dagen. På natta bråvoknet jeg av et fryktelig leven. Jeg skjønte ingenting, helt til jeg fikk se vår kjære hund stå å spise opp fiskerestene i en forrykende fart. Skulle nesten tro han ikke hadde fått mat på flere dager! Og etter på drakk han MYE vann, vi hadde jo tross alt krydret fisken godt. :) Sånn som skjer når hunden er stor og bordet er lite.... :)
I tillegg fikk Fjell også tid til å være karslig. Her står han å bjeffer, logrer og prøver å utfordre meg. I stede for å ta opp kampen tok jeg bilde av ham og lot som jeg ikke så at han var der. Da slutta han rimelig fort, ble kjedelig sjø!! :)
Så på mandag pakka vi på nytt sekken og gikk heim, via giltmarka. Tilsammen på 3 dager ble det i underkant av 3 mil med gåing, i følge gps'en. Må si meg fornøyd med det, da som sagt formen ikke er den aller beste..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar