søndag 14. juni 2009

Kveldstur på Snåsavannet


For noen kvelder siden ordnet vi oss barnevakt og tok en tur på Snåsavannet. Vi var ute fra ca kl 7.30 og kom inn igjen rundt kl 23. Vi fikk 3 stk ørret, en hver på stang (m/rapala wobler) og en på oter. Hans Marius sin var 400 g og min var 380 g. Den på oter ble kattemat og ikke veid..
Balder blir gal hver gang vi kommer hjem og han kjenner lukta av fisk. Da mjauer han til målet er nådd, nemlig en deilig fiskemiddag. :)
Været var veldig ustabilt og disse to bildene er tatt samtidig, i to forskjellige retninger. Tidligere på dagen hadde det vært tordenvær, men vi ungikk dette på fisketuren. Må nevnes at det kom ei skikkelig "fin" regnskur, slik at regntøyet som var med fikk prøvd seg litt på turen. Heldigvis så løya vinden mens vi var utpå og vi "hadd d no vældi greit" med varmvattn på termos og valget mellom kaffe eller te.

Bryggene er ikke satt ut enda, men det blir vell snart. De bruker som regel og komme opp rett før St.Hans. For "Krikanfolket" bruker å ha St.Hans feiringa si der. Derfor har jeg utallige ganger feiret denne dagen med stort bål ved brygga. For jeg har ikke alltid bodd på Guin, jeg har jo vokst oppi Krikanveien. :)
På bildet ser du forresten en gapahuk som står ved brygga. Den er det barnehagen som bruker aller mest, for Kvam Barnehage ligger rett ovenfor her. Så hit skal Maria ha mange fine turer etter hvert. :) Men det bryr ikke Balder seg noe om, bare han får litt av fangsten :)

PS: Hans Marius saltet på fiskene da vi kom hjem og to dager etterpå stekte han de i panna, sammen med masse smør og rømme som han hadde inni fisken. Han krydret med peppermix, og du aner ikke hvor godt det ble! Anbefales til flere!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar