torsdag 23. april 2009

Hage, blomster og vår!!


Rundt 1.april sådde jeg frø. Det var Flittig Lise (t.v) og Tagetes (fløyelsblomster) (t.h). Samtidig tok jeg opp georginerrøttene mine og satte disse på loftet, sammen med så-kassene mine. Det ble 3 kasser i år, mens bare to rader med Flittig Lise, resten tagetes! Så stor forskjell er det på hvor mye frø som fins i posene.. Jeg ble kjempeskuffet over innholdet i Flittig Lise posene. Det var ca 10-15 frø i hver pose. Jeg sådde to av hver type.. Fikk forresten god hjelp av Fjell...

Og siden det er så viktig å vanne mye når det såes frø, måtte jeg ta med denne vannkanna ut.

Kjøpte den for 6 år i Oslo på en interiørbutikk jeg ikke husker navnet på.. Syns den er litt søt.. :)
Og her er beviset for hvor mye snø som har vært her i vinter:

Fjell satt mye på garasjetaket, for å si det sånn..
Men nå er det vår!!! :) Og nå, midten av April har tagetes vokst kjempe mye. Tok disse bildene for 1 uke siden, og nå har de vokst enda mer!!

Og da jeg tok disse bildene ble jeg kjempe skremt!! På loftet vårt har vi mye rot og skrammel.. Blant annet noe jaktutstyr... Å PLUTSELIG sto det ei AND fremfor meg... Ikke en hvilken som helst heller, ei lokkeand av typen Stokkand "dame".. :)

Selv om dette bare er ei lokkeand, kan man bli ganske skremt fordet.. :) Og Flittig Lise frøene?? De har enda ikke kommet opp av jorda....... Det irriterer meg litt. Men det er jo mulig de er veldig sene, da.. HAHAHA... Må le litt av Maria mens jeg skriver.. Hun elsker å leke med gardina. Og nå har hun tatt med seg en lekehest, og ligger med overkroppen bak gardina, så jeg ser bare rompa og føttene som spreller hektisk.. :) Men Amaryllisen lever litt farlig, for de små barnehendene er antagelig på blomsterbrettet innen mai har kommet..
Og når Amaryllisen nevnes, så har den kommet med nytt blad, som har vokst mye. Jeg har flyttet den til storvinduet, slik at den kan støtte seg på noe, men jeg er litt usikker på om den tåler så mye direkte sollys... De andre plantene som står i vinduet er sukkulenter og kaktuser. Noen forslag angående amaryllis??

En annen blomst som har det bra er julekaktusen som jeg kjøpte her i høst. Den søte blomster krukka fikk Maria av mine besteforeldre. :) Så på en måte er det Maria sin første plante.. :) Og pelargoniene mine klipte jeg helt ned her i begynnelsen av april. De hadde ikke blomstret på lenge, så farmor sa jeg måtte klippe de ned for å få blomster igjen.. :)
Håpet mitt er at de har blitt så sterke at de kan være ute i krukker til sommeren. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar