torsdag 26. februar 2009

Snart vår?


Akkurat nå i dag SKINNER SOLA og det er et kjempefint vinterferievær. Men jeg er små syk og må holde meg inne. Dessuten er det litt "vanskelig" å komme seg så mye ut når man har baby i huset. Men jeg har et mål om å komme meg mer ut sammen med Maria etterhvert nå som gradestokken viser litt mer varme utover mot påsketider og VÅREN!
Ja, jeg er skikkelig sulten på litt sol og vår. Men det er da helt i orden med vinteren også, men min bekymring er at det har snødd og snødd og snødd og snødd i mange dager og noe som virker som mange uker. Resultatet er en helt enorm snømengde i forhold til det vi er vant med. Hvor mye snø vi har vet jeg ikke, for jeg har ikke målt, men på bildet ovenfor vises det at vi har snø i vinter ja. Bildet er tatt fra der postkassen står.

Og når det blir mye snø, må det brøytes mye. Her har vi en av to store "snødunger". Og skopa til traktoren har fått skikkelig belastning, og sist Hans Marius brøytet datt den av traktoren... Så nå må det ikke snø så mye mer, for da får vi ikke brøyta.. :)

I tillegg til traktoren får altanen vår belastninger over evne. Men vi orker ikke bry oss så mye om dette rekkverket som snart bøyer seg for snøen, for vi skal ha oss ny altan uansett. Vi må gjøre noe med denne altanen, for i tillegg til mye snø fra oven, kommer all taksnø fra utbygget rett på rekkverket og trappa. Og det kan jeg skrive under på har vært store og tunge mengder snø som har deiset ned på altanen nå i vinter.
I stedenfor å bekymre meg for at våren aldri kommer, kan jeg heller glede meg over at mitt lille blomsterprosjekt går bra, så langt. Da høsten kom og alle uteplantene skulle fjernes, tok jeg inn 3 spanske margeritter og 1 nellik. Planen var at disse skulle stå i gangen hele vinteren, for så å plantes ut til våren igjen. Var og er veldig spent på om dette kommer til å gå, for de har klart seg bra frem til nå men det er lenge til juni...
Og i tillegg har samtlige blitt litt slappe i det siste, men tror jeg skal sette de i stua noen dager fremover. Spesielt på slike fine soldager som dette, så kanskje de får en forsmak av sommer.. Men den minste margeritten vet jeg ikke om klarer seg. Den begynner å bli veldig pjusk og har fått mange svarte blad.
Til slutt vil jeg nevne at amaryllisen som blomstret i jula ble klippet ned i januar, og nå har et blad vokst og vokst og blitt kjempe langt. Så det vil jo si at den lever!! :)

1 kommentar:

  1. God morgen :o) Du e så flink m blomster altså Line! Tenk at du fortsatt har liv i sommerplantan fra i fjor da gitt!!! Klare itj å hold liv i dem gjennom sommern ein gang eg :o( Truuuur d har ein sammenheng m dårlig vanning og gjødsling...

    Men du?? Tenkt faktisk å prøv å så nån frø i år. Når bynne man m sånt egentlig? Å ska eg sett dem i kjellern eller kan eg ha dem i vinduskarmen i stua? Savne pendler-jabbinga vårres no ja ;o)

    Håpløs når det gjell sånt eg altså.... Men tenk kor my peng en spare hvess man klare å driv fram nå sommerplanta sjøl... Sa ein fattig og sliten student...

    Artig å sjå kor stor a Maria hell på å bli! Ho e garantert den nyyyydeligste prinsessa sørom Steinkjer altså ;o) Ha ein fin dag da!

    SvarSlett