onsdag 7. januar 2009

Jula er over og hverdagen har kommet


I dag ble juletreet hivd ut og nissene samt englene gikk av med pensjon for en 11 måneders periode. Treet begynte å ry så mye og Balder elsket å sitte under det. Når han da kom fram såg den svarte pelsen hans grønn ut, og det ble barnåler over hele huset. :( Men for det meste er Balder en skikkelig kosepus. Og siden han ligger ute om nettene, elsker han å ligge oppi sofaen på dagtid. Han har for ordensskyld fått et eget teppe. Det var ikke vi som dedikerte det til han, det klarte han fint selv.

Denne jula har vi ikke vært hjemme så mye. Men vi har kost oss skikkelig og Maria har vell egentlig ikke skjønt noen ting. Da vi var på juletrefest 2.juledag på Jådåren (Beitstad), var juletregangen en perfekt sovearena. Huff, ble så søvning av sangen og vugginga i mors armer, at hun sovnet godt underveis. :) Ellers har jeg tatt noen bilder med blogging i tankene underveis i desember, men tiden har ikke strukket til. Det har da skjedd noe hver dag (føles slik i hvertfall) i lengre tid, men nå har hverdagen begynt igjen å tiden strekker bedre til. Blant annet har jeg tatt bilde av julekrybba som jeg fikk i julegave av mamma og pappa for mange år siden. Den har siden jeg fikk den vært et fast julepynt innslag, som jeg syns er koselig.

Dette er adventsstaken vår. Den kjøpte jeg på lysstøperiet i Namsos. Syns den var så fin.. :)
Ellers ble huset pyntet med både amaryllis og svibel(hyasint). Svibelen hadde sin fineste blomstringstid før jul, men amaryllisen blomstret så vakkert i jula. I går ble det for mye for den, og nå er den ikke like vakker. Har en liten ide om å prøve å få både amaryllisen og svibelen på bedre tanker, så kanskje de blomstrer etter en liten hvileperiode. Men jeg vet ikke helt hvor jeg skal sette dem. Tror jeg skal la de blomstre helt av med bladverk og det hele, for så å sette de i kjelleren sammen med georginerrøttene mine. Så får vi se. Må da ha noen prosjekter.. Og her er et bilde av 1 av de 4 blomstrene som amaryllisen hadde:

Et annet blomsterprosjekt som fungerer godt hittil er noen uteplanter som fikk komme inn. Da jeg ryddet opp i hagen før frosten fikk herje alt for mye med plantene, tok jeg å pottet om tre spanske margeritter og en blomst som er av en nelliktype. Disse satte jeg i gangen der det er litt kjøligere enn på stua, å så får de regelmessig vann. Håpet er å berge de til våren, slik at jeg kan bruke de en sommer til. Studerte de litt i går, og alle har kommet med knopper nå!! Det er så morsomt med blomster når det man planlegger går bra!! :)

Når det gjelder de to orkidèene jeg fikk da Maria kom til verden, har de akkurat blomstret av. Men jeg har bilder av de under blomstringstiden. Samtidig går jeg å venter på at den tredje orkidèen jeg har skal blomstre igjen. Det er 1 1/2 år siden jeg fikk den, og ca 1 år siden den blomstret av. Kjenner at følelsen utålodighet begynner å rumle litt innvendig..

Er forresten dritlei av digitalkameraer. Når det har gått et par år begynner alle kameraene jeg har hatt å "spise" batterier. Derfor er det blitt mindre bildetaking og mobilkameraet har fått kjørt seg mer. På dataen ser jeg ingen forskjell på mobilbilder og digitalkamerabilder, men jeg har ikke prøvd å fremkalle mobilbildene enda.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar