tirsdag 16. desember 2008

Barnedåpen til Maria


Den 16.november ble Maria døpt i Kvam kirke. Det var en fin gudstjeneste med mye folk i kirka, da to skoleklasser fikk utdelt bibelen i tillegg til barendåpen. Vi kom til kirka litt før det hele startet, og fikk kledd på Maria dåpskjolen. Dåpskjolen ble sydd av min oldemor for 47 eller 48 år siden, og min tante var den første som brukte den. Mamma, jeg, min søster, mine søskenbarn, mamma sine søskenbarn og mine tremenninger har også brukt kjolen. Selv om mange forskjellige babyer har blitt døpt i den, er den like fin. Det eneste som har blitt byttet ut med jevne mellomrom er båndene. De som Maria hadde, var jeg og kjøpte selv. Må nevnes at Maria er det første tippoldebarnet som bruker den, akkurat som jeg var det første oldebarnet til å bære kjolen. Her er et bilde av Maria mens vi skifter om til det rette antrekket:
Så begynte gudstjenesten. Maria, hennes gudforeldre og vi som foreldre gikk inn sammen med presten, og vi satte oss ved fremste benk. Maria hadde et snev av kolikk og gråt mye i starten av gudstjenesten. Etterhvert roet hun seg ned, og sov fram til det store skulle skje. I det Maria fikk "prestehanda" så smilte hun. Etter gudstjenesten dro vi til kafeterian ved Kvam eldresenter. Her hadde jeg, mamma og søstra mi vært å pyntet kvelden i forveien, mens Hans Marius var hjemme å passet baby og laget sjokoladepudding og sjokoladekake. Her er bildet av middagsbordet:

Det genialet med å ha dåpen her ved eldresenteret, er at de har kjøpt inn et fint servise og lysestaker, samt bestikk. Må nevnes at Maria sov i vogna si under dåpsmiddagen. På dette bildet er hun våken enda, og hun fikk låne tante siv sitt skjerf som teppe.
Det ble et svært så hyggelig selskap, og Maria var eksemplarisk hele dagen. Hun fikk mange fine gaver. Smykker, prinsessebok, fotoalbum, fotorammer og blomster var noen av gavene hun fikk. Her er et bilde av gavebordet. Til høyre ligger dåpskluten som vi fikk av kirken etter dåpen. På den er navnet på kirka, navnet til Maria og dåpsdatoen brodert:
Til middag ble det servert sodd. Til dessert ble det vaniljeis med varme bær til. Vi var akkurat 20 stykker i selskapet. Blant disse var to babyer. Når det gjelder kakebordet så det slik ut:
Det var bløtkake laget av oldemor på Inderøya, tårnkake laget av oldemor i Kvam, ostekake laget av tante på jådåren, sjokoladepudding og sjokoladekake laget av pappa og farmor, peanøttkake og "kvæfjordkake" (eller verdens beste som den også kalles) laget av mormor.
Etter kakespisingen ble det tatt bilder. Første bildet viser tante siv og maria, og nederst den lille familien på finstad:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar