torsdag 20. november 2008

Fjell på Høylandet utstillinga

På lørdag var vi på utstilling ved Høylandet skole. Der var det mange folk, og kjempe mange jämthunder som skulle utstilles. Det var ca 6 hanner og vi hadde derfor en bedre sjanse til å gå videre, om dommeren syns Fjell var fin nok, enn på tidligere utstillinger. Siden det var mange andre hunder også, ble det en stund og vente på vår tur. Maria sov nesten hele tiden i vogna, og roet seg når hun ble trillet litt, så hun var helt eksemplarisk.

Fjell oppførte seg nesten helt eksemplarisk han også, bortsett fra den ene gangen han løftet beinet, og siktet på vognhjulet... Her var det om å gjøre å markere hva som tilhørte han, til skrekk og advarsel for alle andre hunder i området (og det var kjempe mange). I ringen var han kjempe flink, og gjorde det så bra som man kan forvente fra den kanten. Det var jeg som sprang med han i ringen, og jeg syns det gikk bra underveis. Det var 1 annen hund i tillegg til Fjell i den klassen som Fjell var påmeldt til. Da dommerkritikken kom, virket dommeren veldig positiv, og sa mye fint om Fjell. Derfor håpet jeg i det lengste på en første plass. Men dommeren hadde noen negative ting å si om Fjell, og det ble derfor andre plass, noe forøvrig den andre hunden i samme klasse også fikk.

Etter at skuffelsen var svelgt, og evalueringen unnagjort, vet vi at andre plassen skyldes presentasjonen i ringen. Fjell fikk ikke vist seg fram fra sin beste side, ved at jeg antagelig sprang for sakte. Tror vi.. Dette med utstilling er skikkelig vanskelig!! Så da er det bare og trene mer på hvordan Fjell får vist seg fram på best mulig måte, og vi krysser fingrene til neste gang. Selv om utstilling er vanskelig, syns jeg det er artig også. Så vi får prøve flere ganger. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar