søndag 7. september 2008

Maria har kommet til verden!!


Maria er ca 1 uke gammel.
Termindatoen vår var 22.september. Derfor gikk jeg rundt å trodde jeg hadde all verdens av tid. Derfor stresset jeg ikke så mye med å gjøre alt som skulle gjøres før babyen vår kom til verden. På mandag den 18.august begynte vi å pusse opp gangen. Et lite prosjekt som ikke skulle stresses ferdig, og igjen.. Vi trodde at tiden var god.. Alle innkjøp som skulle gjøres var unna gjort. På torsdag den 21. august var alle klærne som skulle vaskes ferdig vasket, men ingenting var lagt dit det skulle. Vugga og vogna sto på stua, og var langt fra klar for en baby. Stellebordet var faktisk ferdig montert, men alt som skulle i skuffene var preget av kaos. Men det var da all verdens av tid å ta av. Jeg var med Fjell til grong dyreklinikk denne torsdags- ettermiddagen. Det ble tatt hd-røngten. Før vi la oss den kvelden luftet jeg Fjell. Da vi la oss, var både Hans Marius og jeg trøtte. Det skulle bli godt med en godnattssøvn, og snart var det helg. Planene var å fortsette med gangen, og fortsette å ordne forskjellig til babyen. Men babyen ville det annerledes.

Kl 23.30 la vi oss for å sove. Alt var som det bruker å være.
Kl 23.45 snakket jeg i telefonen med fødeavdelingen. Ingen smerter, men vannet hadde gått.
Kl 00 begynte vi å pakke bagen, som selvfølgelig ikke var pakket..
Kl 01.30 annkom vi sykehuset, og fødeavdelingen. Med smerter, altså rier..
Kl 03.11 ble ei lita jente født, og hun har fått navnet Maria.

Her er Maria noen timer gammel.
Det ble en tøff start for Maria. Ikke lenge etter at vi ankom føden, ble det oppdaget at det var setefødsel. Og fødselen var kommet så godt i gang, at det var bare å finne seg i det. Det var heller ikke tid til å tenke så mye på smertestillende til mamma. Da Maria kom, ble hun lagt på magen til mamma. Men hun ble overflyttet til kuvøseposten nesten med en gang, for å være på den sikre siden. Hun hadde hevelser på rompa og var skikkelig blå, og føttene var godt krøket sammen. På bildet nedenfor er det faktisk ikke så ille lenger.. Men enda (den7.09) er de ikke helt strukket ut. Men legene vil ikke strekke noe på føttene til barn som blir født i seteleie. Det er bedre at kroppen ordner dette selv.

Selv om Maria tidlig ble tatt ut av kuvøsen, trengte hun en del oppfølging og overvåking. Blant annet ernæringsmessig. Derfor ble vi værende på sykehuset og kuvøseposten i 11 dager, før vi kunne reise hjem. Da hadde det vært mye fokus på veiing og Maria hadde ernæringssonde i flere dager, for hun fikk ikke i seg nok mat på egenhånd, enda ammingen og melkeproduksjonen gikk bra. Men et for tidlig født barn, sover mye. Og i tillegg var hun slapp på grunn av gulsot. I forbindelse med gulsoten trengte hun 2 lysbehandlinger. Nedenfor ser vi pappa og Maria som koser seg sammen.

3 kommentarer:

 1. Åååååh så koselig å få sjå bilda av turbo-prinsessa dåkkert! Ho e skikkelig nyyydelig altså! Men så har ho jo ei nydelig mor å da ;-) Håpe at alt står bra t, å at dåkk kose dåkk heim. Lure forresten på kolles "storebror" Fjell takle å få søsken eg...

  SvarSlett
 2. Hei!
  Kom tilfeldig vis innom bloggen din og så et bilde på høyresia av ei lita jente med nesesonde :) Har selv to tidligfødte barn, og måtte se på deres historie :) Håper alt går bra og at hun fortsetter å utvikle seg som hun skal :)

  SvarSlett
 3. Hei, camilla. Jeg prøvde å finne ut om du har blogg, men det gikk ikke... Maria har vokst seg fin og stor, og er helt normal motorisk sett, faktisk litt fremfor på noen områder. :) Rent kognitivt er hun suuper gluup. ;)

  SvarSlett