lørdag 20. september 2008

Huset på Finstad

Da det ble kjent i bygda at Finstad skulle legges ut for salg, ble Hans Marius og jeg interesserte. På den tiden leide vi ei ”kårstue” og vi hadde begynt å snakke om at det ikke hadde vært så dumt med et eget hus. Derfor var det med stor spenning vi dro på visning. Vi visste at det ikke hadde vært noen fastboende i huset på ei god stund, men sjokket over tingenes tilstand var uansett stor!! Tross dette ble vi enige om å legge inn et bud. Vi syns taksten var noe høy i forhold til standarden, og la inn et bud på halvparten av summen. Alt dette endte i et svært billig hus, og vi kunne derfor låne ekstra med penger å pusse opp for.

Husker at farmor og jeg brukte en hel dag med å vaske huset, og at vi brukte mye tid på å rydde over alt. Dette fikk vi mye hjelp til, og etter hvert kunne vi starte med oppussingen. 1. etasjen fikk hovedprioritering. Der forvandlet vi to stuer til en stue, en spisestue og et soverom. Kjøkkenet fikk en skikkelig facelift, og nå i august/september har både gangen og yttergangen fått sin del av kaka.

Det har vært mye hardt arbeid og det gjenstår enda en god del arbeidstimer for å kunne si at huset er i den forfatningen vi vil, men vi har værtfall fått det som vi vil på de stedene vi kan si oss ferdige med. Det kommer snart mer detaljer om hvert enkelt rom, med før og etter bilder.

1 kommentar:

  1. Gleder meg til fortsettelsen, for jeg VET nemlig hvor fint d har blitt ;o)

    SvarSlett