tirsdag 19. august 2008

Aversjonsdressur

For 14 dager siden var vi for første gang på aversjonsdressur med Fjell. Hva aversjonsdressur betyr vet jeg ikke, men det var iværtfall et saurenhetskurs. I jaktområdet vårt kryr det av hvite pelsdotter som lett kan jages av en stor jämthund. Derfor er det viktig at Fjell får lært at dette er ikke en lovlig sport!

Fjell fikk på seg den elektriske halsreima, og spenningen var til å ta å føle på hos hans eiere. Vi var så utrooolig spente på hvordan dette kom til å gå. I hodene våre så vi for oss en hund som kom til å jage sauer så det "kost etter".. Og ganske riktig.. Etter en liten spaser runde i innhegningen, kom vi dit hvor sauene sto. Fjell ble koblet av bandet, og løp direkte på sauene. Han jaget de nedover innhegningen, og fikk 3 støt. Men dette stoppet ikke Fjell. For hvert støt ga han fra seg et lite "kvin", men fortsatte etter sauene i samme tempo. Tilsammen fikk han 6 støt. Tilslutt sto han på en liten "betryggende" avstand å bjeffet på de i stedet. Det virket som han ville si i fra om at sauer er til for å jages!! :)

Så da var det bare å vente i 2 uker for så å komme tilbake. Eierne var enda mer spente denne gangen. Hadde han egentlig lært noe som helst? På nytt så vi for oss en sauejagende hund som ikke ville gi seg med det første... På nytt fikk han på seg det elektriske halsbandet, på nytt gikk vi bort til sauene, på nytt ble han koblet av bandet... Men det var tydelig at Fjell hadde lært. Han begynte å virre litt rundt på hundersvis, skulte litt på sauene, gikk så å satte seg ved siden av Hans Marius. Dette ville han ikke være med på! Fjell var heller ikke interresert i sauene da de ble jaget litt rundt av kurslederen. DERFOR HAR VI SAURENHETSBEVIS!!! :) :) :)

Det er selvfølgelig viktig at vi ikke stoler 100 % på hunden selv om vi har dette beviset. Men han har tydelig lært, og det er litt lettere å skulle slippe han løs i skog og mark med sau i området, når vi vet at han antagelig ikke kommer til å løpe etter sauen.. Det gjenstår å se hvordan det går utover høsten..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar