lørdag 14. juni 2008

Stiklestad-utstillingen

I dag har vi vært på hundeutstilling, arrangert av blant annet Nord trøndelag elghundklubb. Med den fine plasseringen ved forrige utstilling friskt i minne, var vi spente på hvordan dette skulle gå. Spente med tanke på at det var en annen dommer enn forrige gang, og spente på hvordan Fjell kom til å oppføre seg denne gangen. Så med godt mot og humør og en porsjon spenning, inntok vi campingplassen på Stiklestad.

Så var det bare å innfinne seg med hund i ring 3, hvor alle i gruppe 5 (Spisshunder) skulle dømmes. I følge katalogen skulle det bedømmes 7 jämthunder, i 7 forskjellige klasser. Det vil si at ingen av jämthundene hadde noen andre å konkurrere mot i sine respektive klasser. Om dette er positivt eller negativt er vanskelig for meg å si, men jo flere i hver klasse, jo artigere hadde det blitt..

Etter at alle de svarte elghundene var bedømt, var Fjell den første av jämthundene. Han ble med Hans Marius inn i ringen, men ville ikke gå pent. Det var da så mye annet å se på! Blant annet maaange potensielle lekekamerater utenfor ringen. Derfor oppfordret dommeren til at ekvipasjen måtte springe hele tre runder, før han ble fornøyd. (De med "velloppdragende hunder" sprang 1 runde) Fjell ble også inspisert nøye, og i følge Hans Marius syns Fjell at dommeren var en morsom fyr, som han gjerne kunne lekt litt mer med. :) Kanskje ikke helt den oppførselen som kreves for å få til en fremtidig champion, men som de nybegynnerne vi er trenger vi vell større doser med erfaring, enn gode resultater.. Og det må nevnes at Hans Marius gjorde en heroisk innsats for å få vist fram hunden sin, men samarbeidspartneren var desverre litt distrahert.. :)

Selv om Fjell var eneste hund i sin klasse, er det ikke dermed sagt at det blir første plass. Plasseringen kommer av om hunden tilfredsstiller de krav som er satt, og feil og mangler kan trekke ned flere plasseringer. En av de andre hundene fikk for eksempel 3.plass, og han var alene i sin klasse. Fjell derimot fikk mye ros, og det ble 1.plass. Men Fjell var ikke god nok til å oppnå noen premiering av typen HP, CK eller CERT denne gangen.

Etter at alle hannhundene var ferdige, var det 2 av 4 hanner som hadde fått 1.plass i sin klasse, og derfor trodde vi at nå var sjansen stor for at Fjell kunne gå videre. Men dommeren bestemte at det ikke ble noen konkurranse om beste hanhund av rasen Jämthund. Nivået var kanskje ikke det beste, hva vet vi?? Derfor orket vi ikke å være der lengre, og dro hjem..

Etter å ha evaluert litt i bilen på hjemveien har vi mange ideer om hvordan Fjell kan stilles ut bedre på neste utstilling. 1 ting er selvfølgelig å øve mer på å løpe i ring. Vi har trent minimalt. (Slik blir det med 1 gravid eier og 1 eier som er på jobb hele tiden..) En annen viktig øvelse er å få Fjell til å løpe ved siden av føreren der det også er forstyrrelser, slik at vi unngår at Fjell prøver å løpe seg ut av ringen. Det vil føre til at vi lettere finner den rytmen som passer best for Fjell. En annen ting det må øves på er å stå pent i ro, uten at han krommer ryggen. Fikk nemlig trekk for at han har for "kort" kropp, men det har han egentlig ikke, hvis han står normalt.. Ellers var det litt vittig at det han fikk trekk på forrige gang, fikk han skryt for denne gangen og omvendt.. Men han er vell en hund i utvikling.. :) Konklusjonen må være at det er egentlig slitsomt med utstilling for nybegynnere.. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar