onsdag 21. mai 2008

Blodspor 1

Da var våren her igjen og det er ikke lenge til høsten kommer, med Fjell sin jaktdebut. Da hvert jaktlag må ha en ettersøkshund i bakhand hadde det vært snedig om Fjell hadde blitt godkjent til dette. Da må det selvfølgelig til en god del trening, samt en god del blod. Blod er intet problem, men tid til trening derimot…

I fjor høst fikk Fjell prøve seg på noen få blodspor som ble lagt ut på plena vår, før snøen kom så alt for fort. Han viste stor interesse for blodsporet, men han forsto ikke helt at det faktisk var noen meter med spor. Han ble stående kjempe lenge der han først kom på sporet, for dette var da spennende saker! Selvfølgelig fikk han masse ros og han begynte tilslutt å finne ut av at det faktisk lå brødskiver med leverpostei i enden av sporet!
Første gangen vi prøvde blodspor i år, var både Hans Marius og jeg spente. Vi tok med oss ketchup flasken med blod, og la et spor som var ca 30 meter. Vi bestemte oss for å begynne enkelt, og sporet ble lagt ut på eiendommen vår. Vi la sporet slik at ca halvveis i sporet var det et området på 2 meter uten blod. Bildet nedenfor viser at Villmannen skjønte at det var noe på gang, derhan sto i løpestrengen sin. Da han ble koblet på sele og sporline, var han helt i ekstase. Nå skulle det skje noe!!


Fjell fikk gå å snuse litt rundt i området der sporet begynte, og han var rask til å finne det. Han var flink til å markere at her er det blod, for han stoppet opp og begynte å slikke. Det gikk ikke mange sekundene før han fortsatte med å gå fremover. Han gikk langs med hele sporet, på kryss og på tvers, helt til han kom til punktet der vi ikke hadde noe blod. Da stoppet han opp og så egentlig litt sørgmodig ut, akkurat som at han forventet en god bit. Han begynte å gå litt frem og tilbake, og gikk i sirkler. Og på dette viset fant han da fram til sporet igjen! For en flink hund, altså! Og etter 5 meter var det en spekepølse- bit og masse ros å få!!

Fjell markerer sporet:


Fjell i farta! Her går det unna..


HURRA! En bit SPEKEPØLSE!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar